Teambuilding activiteiten

“Zelf het ultieme teambuilding uitje samenstellen”

 • Leuke & teambuildende activiteiten midden in het groen
 • Inzet van activiteiten waarbij teamleden leren door te doen
 • Van FUN tot diepgang, eventueel met ondersteuning van een outdoor begeleider
 • Centraal gelegen tussen Rotterdam, Den-Haag en Delft (of op locatie)

De perfecte teambuilding activiteit

Teambuilding activiteiten zijn enorm populair en zijn een integraal onderdeel geworden van teamontwikkeling. Deze activiteiten bieden niet alleen een leuke afwisseling van het dagelijkse werk, maar spelen ook een belangrijke rol bij het versterken van teams en het bevorderen van de communicatie onderling.

Bedrijfsuitje, teambuilding of teamtraining?

Het organiseren van teambuilding activiteiten kan op verschillende niveau’s. De ene opdrachtgever wil zich vooral richten op ‘fun‘ en even op een andere manier met elkaar bezig zijn. De andere opdrachtgever wil meer de diepgang in door een teambuilding activiteit uit te breiden met de ondersteuning van een professionele outdoor begeleider. Wil je echt de diepgang in? Kies dan voor onze teamtrainingen.

Van korte teambuilding activiteiten op kantoor, tot bijzondere teambuilding activiteiten in het groen, tot ludieke en creatieve opdrachten, het doel is altijd om de band tussen teamleden te versterken en hen in staat te stellen effectiever samen te werken. Lees voordat je aan de slag gaat ook eens onze 6 tips voor succesvolle teambuilding.

 • Leuke teambuilding activiteiten midden in het groen
 • Inzet van activiteiten waarbij teamleden leren door te doen
 • Van FUN tot diepgang, eventueel met ondersteuning van een outdoor begeleider
 • Centraal gelegen tussen Rotterdam, Den-Haag en Delft (of op locatie)

De leukste teambuilding activiteiten

Op zoek naar een onvergetelijke dag vol teambuilding activiteiten en workshop? Wij hebben de perfecte oplossing voor jouw team! We hebben verschillende soorten activiteiten om als team te doen. Of het nu gaat om spannende, inspirerende, sportieve, leuke of hilarische teambuilding activiteit, wij bieden een breed scala aan mogelijkheden om de onderlinge communicatie, creativiteit en samenwerking binnen jouw team te verbeteren.

Van het bouwen van een katapult tot het oplossen van uitdagende opdrachten, teamleden worden uitgedaagd om samen te werken, hun vaardigheden te benutten en te groeien als een samenhangend team.

Escape box

Escape box

In de afgelopen jaren zijn escape rooms uitgegroeid tot één van de populairste activiteit. Met een unieke mix van spanning, teamwork en puzzelen bieden escape rooms een leuke en uitdagende ervaring voor mensen van alle leeftijden.

Lees meer
Chain Reaction

Chain Reaction

De “Chain Reaction” is een opwindende teambuildingactiviteit die de deelnemers uitdaagt om samen te werken, creatief te denken en probleemoplossende vaardigheden te gebruiken om een reeks van opeenvolgende gebeurtenissen te creëren.

Lees meer
Workshop schermen

Workshop schermen

Een workshop schermen organiseren als teambuilding activiteit? Goed idee! Schermen, een eeuwenoude sport die vaardigheid, strategie en finesse vereist. Ben je iemand die de eerste stap naar voren zet of wacht je even af en pareer je liever de actie van een ander? En garde en… attaque!

Lees meer
Percussie Workshop

Percussie Workshop

En percussie workshop is een bijzondere ervaring. Onder leiding van een professionele docent kom je in aanraking met een deel van jezelf dat je in het normale dagelijkse leven verborgen houdt. Je houding wordt opener, je wordt vrolijker en spontaner.

Lees meer
Workshop boksen

Workshop boksen

Trek je bokshandschoenen maar aan. In deze workshop zetten we boksen in als metafoor voor effectieve communicatie, samenwerking, conflicthantering en leiderschap. Boksen gaat namelijk niet alleen over beweging, kracht en je tegenstander raken.

Lees meer
Bouwen met bamboe

Bouwen met bamboe

Stimuleer de creativiteit met een workshop bamboe bouwen. Bamboe, een van de meest veelzijdige en duurzame materialen die de natuur te bieden heeft. Met flexibele bamboe stokken ga je samen met je collega’s indrukwekkende bouwwerken maken.

Lees meer
Haka Workshop

Haka Workshop

Beleef de ultieme Haka workshop, een ervaring die je energie geeft en je een boost geeft qua kracht en verbondenheid! De Haka, een traditionele dansvorm van de Maori-stam uit Nieuw-Zeeland, staat bekend om zijn krachtige uitdrukking van emotie, cultuur en gemeenschap.

Lees meer
Katapult bouwen

Katapult bouwen

Ga met elkaar de uitdaging aan tijden het bouwen van een katapult. Een teambuilding activiteit waar competitie, teamwork en adrenaline samenkomen.

Lees meer
Vlot bouwen

Vlot bouwen

Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je de essentiële vaardigheden en technieken om een vlot te construeren met verschillende materialen. Van het selecteren van geschikte drijvers tot het knopen van stevige touwen, we dompelen je onder in de wereld van praktisch bouwen en teamwork.

Lees meer

 Nog niet helemaal wat je zoekt?

We hebben ruim 30 jaar ervaring in teambuilding en een groot netwerk van specialisten. We komen graag met je in contact en dan maken we een team training op maat voor jouw team! Zowel voor kleine groepen als voor grote groepen

Arrangementen

Liever geen losse activiteit of inspirerende workshop maar een arrangement? Kijk dan bij onze teambuilding uitjes of bedrijfsuitjes. Denk hierbij aan de Team APK, Escaperoom, City game, Dinerspel of bijvoorbeeld een Expeditie Robinson programma waar deelnemers met elkaar strijden.

Locaties

Onze unieke locatie in Zuid-Holland biedt een perfecte trainingsomgeving midden in het groen, maar we kunnen onze teambuilding activiteiten en arrangementen ook op een andere locatie verzorgen zoals in Noord-Holland, Noord Brabant, Utrecht, Gelderland en diverse steden. Het is een geweldige manier om aan jullie teambuilding te werken, de groepsdynamiek te verbeteren, leren beter te communiceren, stressbestendigheid te vergroten, leiderschap te ontwikkelen en de samenwerking te verbeteren.

Teambuilding uitje

Vaak wordt bij teambuilding beweerd dat het belangrijk is om elkaar te leren kennen. Zo ontstaat meer begrip en kun je beter samenwerken. Elkaar leren kennen is een sociaal proces: niemand werkt graag met een onbekende. Daar is eigenlijk geen échte teambuilding voor nodig. We hebben vaak de neiging om alles dat iets te maken heeft met wat leuks doen, de naam teambuilding te geven. Natuurlijk zorgen leuke activiteiten vaak voor een betere sfeer, maar in werkelijkheid valt dit eerder onder de noemer bedrijfsuitje of gezellig diner.

Krachtig team

Maar hoe maak je een krachtig team? Succesvolle teams ontstaan ​​niet spontaan maar moeten zorgvuldig worden opgebouwd. Interventies zoals een training, teambuilding en ontwikkeling kunnen hierin een groot verschil maken. Deze interventies zijn het meest effectief wanneer de specifieke behoeften, en daarmee de fase waarin het team zich bevindt van tevoren zijn bepaald.

Gemeenschappelijk doel

Bij teambuilding zoek je naar een gemeenschappelijk doel, waarin vaak een theoretisch element wordt gekoppeld aan de eigen praktijk. Middels evaluatie kan het team iteratief leren. Wetenschappers Shuffler, Salas en Klein hebben in 2008, 2009 en 2011 aangetoond dat teambuilding de effectiviteit van teams aanzienlijk kan verbeteren. Ze toonden aan dat teams na teambuilding beter presteren op vier belangrijke gebieden: cognitief, affectief, procesmatig en prestatiegericht.

Het onderzoek benadrukte vooral het positieve effect van teambuilding op de sociale aspecten van teamwork, zoals de manier waarop teamleden zich tot elkaar verhouden en de onderlinge relaties binnen het team. Teambuilding is daarom bijzonder nuttig voor teams die problemen ervaren zoals een gebrek aan vertrouwen, een zwakke groepssamenhang, of een gebrekkig gevoel van verbondenheid. Deze problemen doen zich voornamelijk voor in de eerste fase van teamontwikkeling, de “Forming” fase.

In de derde fase van teamontwikkeling, de “Norming” fase, is teambuilding ook zeer waardevol voor teams die procesmatige problemen ondervinden, zoals een onduidelijke rolverdeling of een gebrek aan coördinatie bij het uitvoeren van taken. Teambuilding kan teams helpen door middel van activiteiten en metaforen, waardoor de koers duidelijk wordt uitgezet. Vooral teambuilding die gericht is op rolverheldering en het stellen van duidelijke doelen levert de beste resultaten op. Dit komt waarschijnlijk doordat het stellen van duidelijke, uitdagende doelen de motivatie van het team vergroot en de kans op conflicten vermindert. Beide factoren hebben een positief effect op de effectiviteit van het team.

Teambuilding activiteiten organiseren? Start met deze 6 tips!

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een teambuilding uitje en ben je op zoek naar passende activiteiten? Het is verleidelijk om direct het internet op te gaan en een selectie te maken van teambuilding activiteiten en workshops die je aanspreken voor jouw teambuilding uitje. Als iedereen het maar naar het zin heeft en lang napraat over jouw teamuitje, toch?! Er zijn echter een aantal basispunten waar je even rekening mee moet houden voordat je jouw teamuitje gaat organiseren.

1. Wat wil je bereiken met het teamuitje?

Teambuilding is nogal een breed begrip. Als wij bij ons evenementenbureau de telefoon opnemen en de klant vraagt om een teambuildinguitje dan kan dat nog van alles betekenen. De éne wil een gewoon een leuke en ontspannen (mid)dag waarbij collega’s elkaar op een andere manier leren kennen, terwijl de andere écht op zoek is naar activiteiten met met diepgang. Communiceer duidelijk wat je wilt bereiken met de teambuilding activiteiten zodat dit voor alle betrokken partijen duidelijk is. Het klinkt als een open deur maar we zien het nog zo vaak misgaan in de communicatie!

2. Hoe is de groep samengesteld?

Zijn het allemaal jonge honden, ervaren vakidioten of een mix van alle leeftijden? Bestaat de groep uit voornamelijk mannen of vrouwen? Kijk naar activiteiten en workshops die bij de groep passen. Stel dat de meeste mensen binnen jouw bedrijf onder de 30 zijn, dan is een fysieke en uitdagende activiteit zoals de chain reaction erg leuk. Zijn het daarentegen allemaal 50+’ers dan is spreekt een workshop schilderen waarschijnlijk meer aan. Het is wel goed om mensen even uit hun natuurlijke habitat te halen en bijvoorbeeld het groen op te zoeken of juist de stad in te gaan.

3. Wat is het budget?

Het budget blijft een bepalende factor voor de activiteiten die je wilt en kunt organiseren. Exclusieve activiteiten zoals bijvoorbeeld helicopter vliegen zijn nu eenmaal kostbaarder dan bijvoorbeeld een escape room. Houd ook rekening met vervoer, eten en drinken. Deze kosten kunnen ook behoorlijk oplopen.

4. De planning?

Je activiteit plannen tijdens de WK finale, of op een nationale vrije dag is niet zo slim. En ja, het gebeurd écht. Kijk dus eerst even goed of er geen bijzonderheden zijn op de datum die je in gedachte heb. Hoe groter de groep, hoe lastiger het is om een datum te prikken waarop iedereen kan. Er zijn allerlei online datumprikkers waarmee iedereen zijn/haar beschikbaarheid kan opgeven.

Goede teambuilding

Planning gaat niet alleen over het vinden van een geschikte datum. Je bouwt geen perfect team met één middag teambuilding activiteiten, kijk naar het totale plaatje. Het totale aanbod aan teambuilding activiteiten, cursussen en trainingen is enorm. Maak een plan, breng je team goed in kaart, formuleer doelstellingen, gebruik je creatieve kant, organiseer meerdere uitjes, zorg voor uitdaging, lees boeken, betrek de deelnemers, doe een teambuilding activiteit op kantoor en maak een serieus thema van jullie teambuilding.

5. Professionele begeleiding teambuilding uitjes!

Zelf teambuilding activiteiten organiseren? Pas op, want je begeeft je op glad ijs. Een perfecte teambuilding activiteit is een activiteit waarbij de onderlinge strijd niet wordt geschuwd maar juist wordt aangemoedigd als een middel om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Professionele en enthousiaste begeleiders is essentieel om ervoor te zorgen dat de activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook doelgericht bijdragen aan het versterken van het team.

6. Follow-up

Zo, de dag voorbij en weer aan het werk? Nee, beter van niet. Teambuilding is een proces, één keer een teambuilding activiteit doen zal bijdragen maar niet direct het gewenste resultaat geven. Waarschijnlijk heb je meerdere teambuilding uitjes en trainingen nodig voordat jullie teamwork op een topniveau is. De manier waarop teambuilding integreert in de hele organisatiecultuur is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat.

Als het goed is heb je een doelstelling geformuleerd. Reflecteer terug aan deze doelstelling en zorg voor een terugkoppeling van de teambuilding dag. Vraag naar de ervaringen van de deelnemers zodat het volgend jaar nog beter en effectiever wordt.

Teambuilding activiteiten voor op kantoor

Wil je tot nieuwe inzichten komen dan lukt dit vaak het beste in een nieuwe omgeving. Het ontdekken van nieuwe omgevingen zet ons brein namelijk aan tot leren en onthouden. Daarnaast is de natuur bijna een soort wondermiddel voor de hersenen. Je aandacht en geheugen gaan erop vooruit, je stress neemt af, je stemming klaart op en je wordt gestimuleerd om meer te bewegen. Onze voorkeur voor de locatie van teambuilding activiteiten is daarom extern, het liefste in de natuur.

Teambuilding activiteiten op kantoor, activiteit, bedenken, samenwerking, uitje, thema, competitief, een manier kennen

Ontbreekt het je aan tijd of budget om een teamuitje op een externe locatie te organiseren? Of wilt je het externe teamuitje complementeren met teambuilding op de werkvloer? We hebben vijf leuke teambuilding activiteiten voor op kantoor voor je opgesomd:

1. Het mijnenveld

We gaan natuurlijk geen échte mijnen neerleggen, bij deze teambuilding activiteit komt iedere ongeschonden uit de strijd. Bij ‘Het mijnenveld’ draait het om vertrouwen en communicatie. Leg in een open ruimte verschillende voorwerpen en onbstakels op de vloer en maak teams van 2 deelnemers. Blinddoek bij ieder duo één persoon. Deze persoon gaat het ‘mijnenveld’ in en moet naar de overkant zien te komen zonder de voorwerpen en obstakels op de vloer te raken. De geblinkdoekte persoon mag niet praten. De andere persoon in het duo geeft instructies en probeert de ander ‘ongeschonden’ door het mijnenveld te loodsen.

Wil je graag nog een competitie element inbouwen neem dan de tijden op en kijk welk tweetal het snelste is. Meer diepgang? Analyseer vervolgens met elkaar wat het winnende duo nu zo goed deed, wat heeft hun naar de overwinning geleidt en wat kunnen de andere teams daar van leren.

2. Complimentenmuur en/of complimentenkaartjes

Onderzoeken wijzen uit dat gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1 reden waarom werknemers ontslag nemen. Ontdek de kracht van complimenten. Door een compliment te geven aan een collega laat je zien dat je diegene waardeert, dit versterkt de banden vergroot het zelfvertrouwen. Regelmatig complimenten krijgen én geven is een enorm krachtig instrument binnen de teambuilding. Om dit te stimuleren kan je als teambuildingactiviteit een complimentenmuur en/of complimentenkaartjes maken.

Complimentenmuur
Pak een groot vel papier tegen en schrijf daarop jullie namen en eventueel foto’s op. Laat nu iedereen een compliment bij een ander teamlid schrijven. Het liefst met je naam erbij, maar als je het lastig vindt om een compliment te geven, kan het ook anoniem. Door de complimenten op de muur te laten hangen, krijg je steeds een boost in je zelfvertrouwen als je er langsloopt.

Complimentenkaartjes
Een complimentenkaartje is een simpel kaartje waar je een compliment voor een collega op kunt schrijven. Positieve waardering zorgt voor werkplezier; 80% van de mensen krijgt liever waardering dan een cadeau.

TIP! Zet 1 maart alvast in de agenda, de Nationale Complimentendag. Een unieke gelegenheid om je collega’s in het zonnetje te zetten en uit te spreken waarom hij of zij een bijzondere bijdrage aan jullie organisatie levert.

3. Speeddaten

Speeddaten wordt binnen steeds meer organisaties ingezet. Het is een effectieve manier om in korte tijd veel te weten te komen over je collega’s. Speeddaten is een nieuwe vorm van teambuilding waarbij je in een energieke sessie meer verbinding, verdieping en cohesie met je afdeling stimuleert.

Net als bij traditioneel speeddaten gaan deelnemers in tweetallen met elkaar het gesprek aan. Zij hebben slechts enkele minuten de tijd om met elkaar te praten voordat ze doorschuiven naar een nieuwe partner. Per ronde ontvangen ze kaarten met daarop (soms) prikkelende vragen en opdrachten.

Zodoende leer je niet alleen over elkaars competenties en uitdagingen, maar ook over elkaars dromen, hobbies en interesses, passies, gekke gewoontes of ludieke ervaringen, talenten, en nog veel meer.

4. 2 waarheden, 1 leugen

Dit spel is bedoeld om inzichtelijk te maken hoe vooroordelen ontstaan. Laat iedereen in een kring staan. Iedereen vertelt om en om 2 waarheden over zichzelf en 1 leugen. Aan de anderen de taak om te ontdekken wat de leugen is.

5. Show and Tell

Een favoriet uit de kleuterschool, wie kent het niet? Vraag je medewerkers om een item te kiezen dat ze met een team willen delen en geef ze de tijd om dit aan het team te presenteren. Het kan van alles zijn: iets waar ze een passie voor hebben of waar ze goede herinneringen aan hebben. Deze activiteit kan je team helpen elkaars passies en interesses te ontdekken.

Teamspirit bevorderen

Teambuilding is een uitstekende manier om je team te versterken en de teamspirit te bevorderen. Of je nu kiest voor ludieke activiteiten of serieuze uitdagingen, er zijn tal van mogelijkheden om de onderlinge band tussen collega’s te versterken.

Populaire teambuilding activiteiten

Een van de meest populaire teambuilding activiteiten is de city escape, waarbij teams door de stad dwalen om raadsels op te lossen en opdrachten te volbrengen. Dit is een leuke manier om samen te werken en elkaar beter te leren kennen. Voor een meer futuristische ervaring kan je kiezen voor virtual reality teambuilding, waar hilarische spellen en uitdagingen gegarandeerd lachen opleveren.

Unieke teambuilding activiteiten

Er zijn ook unieke teambuilding activiteiten die specifiek zijn ontworpen om de teamdynamiek te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een katapult bouwen of het spelen van hilarische spellen. Voor grotere groepen zijn er verschillende activiteiten zoals een kookworkshop, waar iedereen samen een maaltijd bereidt.

Specifieke Activiteiten en Spellen

Het spelen van spellen zoals sjoelen of een quiz kan ook veel plezier brengen en is ideaal om de ware aard van je teamgenoten te ontdekken. Daarnaast kan een dropping in de buitenlucht of een rally een spannend avontuur bieden dat samenwerking en tactiek vereist.

Gezelligheid en Ontspanning

Na de inspanningen van de dag is er niets beters dan te ontspannen met een hapje en drankje. Overweeg een barbecue of een etentje in een lokaal restaurant om de dag af te sluiten. Deze informele momenten zijn perfect om te ontspannen en de relaties tussen teamleden verder te versterken.

Planning en Organisatie

Bij het plannen van een teambuildingsdag is het belangrijk om voorafgaand overleg te voeren om de juiste activiteiten te kiezen. Gebruik een contactformulier om alle wensen en voorkeuren te verzamelen en bespreek deze met je teamleider. Of je nu in Groningen, Limburg, Breda, Apeldoorn, of Amersfoort bent, er zijn altijd opties beschikbaar die passen bij je team en budget.

Voor ieder wat wils

Van een wandeling langs de grachten tot het spelen van een potje darten, teambuilding biedt een breed scala aan mogelijkheden. Of je nu kiest voor speelse activiteiten of meer serieuze uitdagingen, het belangrijkste is dat je samen plezier hebt en als één team werkt.

Kortom, teambuilding is een veelzijdig middel om je team te versterken en de samenwerking te verbeteren. Het biedt niet alleen plezier en ontspanning, maar helpt ook om de efficiëntie en effectiviteit van je team te verhogen. Dus wacht niet langer, boek je volgende teambuilding activiteit en geniet van een dag vol plezier en teamspirit!

Het nut van teambuilding

Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek weten we intussen dat teambuilding een positief effect kan hebben op het presteren van teams. Afhankelijk van de fase van ontwikkeling waarin een team zich bevindt is een andere vorm van teambuilding (of team training) effectief.

Het nut van teambuilding

Teambuilding is vooral nuttig wanneer een team:

 • Problemen met het leren kennen van teamleden wil verbeteren (fase 1)
 • De sociale team prestaties wil verbeteren (vertrouwen, houding tegenover het team, bouwen op teamleden) (fase 1 en fase 2)
 • Conflicten binnen het team te verminderen (fase 2)
 • Prestaties te verbeteren, zoals communicatie, coördinatie, normen, teamtaken (fase 3)
 • Rollen (rolverheldering) en taken van teamleden wil verhelderen (fase 3 en fase 4)
 • Teams in staat te stellen om team + taak gerelateerde problemen samen op te lossen (fase 3 en fase 4)

 

Interesse?

We zijn graag jouw partner voor het volgende evenement, bedrijfsuitje, personeelsuitje of teambuilding uitje. Met ruim 35 jaar ervaring in evenementen en een groot netwerk organiseren we goede teambuilding programma’s voor zowel kleine als grote groepen door heel Nederland. Afsluiten met een borrel of diner? Ook dat kunnen wij voor je verzorgen. Wat zijn jouw wensen en doelstellingen met betrekking tot teambuilding? Samenwerken? Neem snel contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.