Evenementenlocaties Rotterdam

Unieke eventlocatie in Rotterdam nodig?
We hebben 9 gave locaties voor je op een rijtje gezet!

Eventlocaties in Rotterdam

Ga je een evenement organiseren? Dan zoek je natuurlijk een locatie die perfect aansluit bij al je wensen en behoeften. Of het nu gaat om een bijeenkomst, personeelsfeest, bedrijfsfeest, bedrijfsuitje, congres, presentatie, vergadering of ander event.

Rotterdam is een geweldige stad voor een evenement en biedt een breed scala aan evenementenlocaties. Van een industriële locaties in de Rotterdamse haven, tot grootschalige evenementenlocaties zoals Ahoy Rotterdam tot kleinschalige locaties voor intieme bijeenkomsten in Rotterdam centrum.

We helpen je graag bij het vinden van een ‘evenementenlocatie Rotterdam’ en nemen je mee naar de populairste evenementenlocaties van Rotterdam.

Rotterdam, havenstad in Zuid-Holland

Rotterdam is een havenstad in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. Met een kleine 600.000 inwoners is het de op een na grootste stad van Nederland qua inwoneraantal. Rotterdam dankt zijn naam aan een dam in de rivier de Rotte. De stad ligt aan de rivier de Nieuwe Maas, die gevoed wordt door water van de Rijn. De haven van Rotterdam was lange tijd de grootste ter wereld en is nog altijd de grootste en belangrijkste van Europa. Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer en is een belangrijk logistiek en economisch centrum. Mede vanwege de havenindustrie heeft Rotterdam het imago van een arbeidersstad en kent de stad een zeer diverse bevolking.

3 Bijzondere evenementenlocaties van Rotterdam

In Rotterdam vindt je ruim 150 bijzondere evenementenlocaties. Van industriële locaties tot congreslocaties en trouwlocaties. Zoek je een unieke locatie die net even anders is als het standaard werk? Bekijk hieronder 3 bijzondere evenementenlocaties in Rotterdam.

Buitenplaats Vlaardingen

Op zoek naar een bijzondere evenementenlocatie in de omgeving van Rotterdam? dan mag je dit pareltje niet missen!

Herenboerderij met 400m2 stretchtent

Op steenworp afstand van Rotterdam vindt je onze eventlocatie met een unieke ligging midden in de natuur. Werkelijk een pareltje in het groen! Een oude herenboerderij met 3,5ha grond omgetoverd tot veelzijdige evenementenlocatie.

Buitenplaats Vlaardingen is perfect geschikt als evenementenlocatie voor een trouwfeest, voor vergaderingen & meetings maar door haar veelzijdigheid is deze locatie ook uitermate geschikt voor zakelijke evenementen zoals personeelsfeesten, bedrijfsfestivals en andere business events. Met een eigen outdoor activiteitenterrein is Buitenplaats Vlaardingen ook dé ideale locatie voor een bedrijfsuitjeteambuilding activiteitteambuilding uitje of teamtraining.

Met een eigen bosgebied met 400m2 stretchtent, workshops & activiteiten terrein, verschillende binnen- & buitenruimtes en uitstekende faciliteiten is dit een echte ‘Plug & Play’ locatie voor uitzonderlijke evenementen.

Bijzondere evenementenlocatie Rotterdam - Koetshuis

Het Koetshuis in Rotterdam

Het Koetshuis aan de Maas is volledig gerestaureerd en afgestemd op het faciliteren van hedendaagse evenementen. Het karakteristieke pand stamt uit 1679 en heeft sindsdien verschillende functies bekleed.

Het rijke verleden van Het Koetshuis zie je hedendaags terug in haar hoge plafond, prachtige kroonluchters en vele raampartijen in de diverse zalen. Dit maakt het een bijzonder sfeervolle trouw-, feest- en vergaderlocatie waar gastvrijheid en culinair genieten hoog in het vaandel staan.

Bijzondere evenementenlocatie Rotterdam - BoatHouse Kralingen

The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen heeft in 2016 haar deuren geopend aan het strand van de Kralingse Plas in Rotterdam. Een indrukwekkend half rond paviljoen van glas. Ingericht als splinternieuwe evenementenlocatie met een stoere en robuuste uitstraling, die zich bij uitstek leent voor zakelijke evenementen en luxe feesten tot wel 600 personen.

De locatie heeft een oppervlakte van 600m2 en is opgebouwd uit drie verschillende verdiepingen. Deze sensationele locatie biedt de mogelijkheid en ruimte voor verschillende soorten evenementen.

6 evenementenlocaties Rotterdam voor grote groepen

Bekijk hieronder 6 evenementenlocaties in Rotterdam voor groepen van 300+.

Sportcomplex Nenijto

Sportcomplex Nenijto is sinds 1935 de thuisbasis van Rotterdam Atletiek. Sportcomplex Nenijto aan de Bentincklaan op steenworp afstand van het Centraal Station en was vroeger al een bekende locatie in Rotterdam. Nenijto staat voor de Nederlandse Nijverheidstentoonstelling, een tentoonstelling om producten aan consumenten te tonen. Na de sluiting werd één van de gebouwen in gebruik genomen als wielerbaan en werd er plaatsgemaakt voor een sintelbaan, tennisbanen en grasvelden.

Een evenement organiseren op deze centraal gelegen evenementenlocatie? Neem contact op Afdeling Actieve Zaken via info@aazaken.nl.

Bedrijfsevenementen op sportpark Nenijto
Evenementenlocaties Rotterdam

Ahoy Rotterdam

Ahoy is één van de grootste evenementenaccommodaties van Rotterdam. Jouw favoriete artiesten, concerten, beurzen, sportevenementen, festivals en shows op 1 locatie. Met vaste event experts en flexibele medewerkers ontvangen ze elk jaar circa 1.5 miljoen bezoekers.

Rotterdam Ahoy heeft vele mogelijkheden en is onder andere geschikt voor grote zakelijke evenementen zoals concerten, congressen, beurzen, sportevenementen en bijvoorbeeld een feest of festivals.

De Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is een industriële evenementenlocatie in Rotterdam en was ooit de modernste fabriek van Nederland. Ontworpen om energie te geven. Toonbeeld van het functionalisme. Geen bakstenen, maar beton. Geen draagmuren, maar kolommen. Een gevel van staal en glas.

Het pand is in 2002 gerenoveerd en sinds 2014 behoort het rijksmonument in Rotterdam tot het UNESCO Werelderfgoed. Van feestlocatie tot congres, vergaderzaal en events van 2 tot 7000 personen, intiem of imposant, stijlvol of stoer, badend in daglicht of compleet donker.

evenementenlocatie rotterdam van nelle fabriek
evenementenlocatie de kuip

De Kuip Rotterdam

De Kuip is niet alleen het thuisstadion van Feyenoord, maar ook een unieke evenementenlocatie voor alle soorten events in Rotterdam! De mogelijkheden in en rond het stadion zijn eindeloos.

Je kunt kiezen voor één van de diverse ruimtes met wel 17 zalen, maar denk ook aan de exclusieve locaties zoals de spelerstunnel, de Perszaal, de tribune, de kleedkamers en gedurende de zomerstop eveneens de heilige grasmat. Je komt samen in De Kuip, ook voor een bijzonder evenement.

De Laurenskerk

Met de overweldigende ambiance van deze monumentale kerk biedt een unieke ambiance voor bijeenkomsten. De kroonluchters, de imposante orgels, fraai uitgelichte kapellen en de museale inrichting bieden een imposant decor. De locatie is voor diners geschikt voor gezelschappen van 100 tot 2000 personen.

Iets te vieren? Of feestelijk zaken doen? De Laurenskerk is één van die unieke feestlocaties voor een borrel, receptie, jubileum, productpresentatie, feest of andere event. De ruimte is naar wens in te delen in aansluiting bij het karakter van het evenement.

laurenskerk rotterdam
evenementenlocatie ss rotterdam

ss Rotterdam

Het ss Rotterdam hanteert het alles onder één dan principe. Vergaderingen, bijeenkomsten, feesten en trouwen kan allemaal op het SS Rotterdam. Het ss Rotterdam is een plek waar gasten op avontuur gaan, iets beleven. En dat alles met ene prachtig uitzicht. Tijdens een weergaloos feest, inspirerend congres, de mooiste bruiloft, een luxe hotelovernachting of een bijeenkomst waar klanten centraal staan.

Het ss Rotterdam verzorgt het plannen, organiseren en uitvoeren van een inspirerende meeting, meerdaagse congres of onvergetelijke personeelsevenement. Het ss Rotterdam kent verschillende ruimtes die zijn voorzien van alle moderne faciliteiten met uitstekende catering.

Criteria bij de keuze voor een evenementenlocatie

De locatie heeft een belangrijke bijdrage aan de totale beleving van een evenement. Greatervenues.com heeft onderzoek gedaan naar de criteria die het belangrijkst zijn bij de keuze van een evenementenlocatie.

Iedere evenement vraagt natuurlijk om specifieke behoeften. Waar moet de perfecte locatie nu precies aan voldoen? Kies je voor ligging en bereikbaarheid, voor de uitstraling, de beste prijs-kwaliteitverhouding of voor de beste catering?

criteria locatiekueze evenementenlocatie

bron: https://www.greatervenues.com/insight/locatieonderzoek-wat-zoeken-we-in-een-locatie

Sfeer en uitstraling het belangrijkste in de locatiekeuze

Wat opvalt in al de resultaten is dat er weinig gesproken wordt over de ‘harde’ waarden zoals een centrale ligging, de capaciteit of parkeergelegenheid. We moeten het dus vooral zoeken in de ‘zachte’ van de locatie. Kernwoorden hierbij zijn:

  • de wow-factor
  • huiselijke gezelligheid
  • behoefte aan ‘echte’ ambachtelijke producten,
  • comfortabel zijn, zonder ‘over the top exclusiviteit’
  • prettig en uitnodigend
  • geen kantooruitstraling
  • de locatie moet energie geven, je moet blij zijn dat je er bent

Randvoorwaarden voor de perfecte evenementenlocatie

Als je op zoek bent naar een evenementenlocatie in een stad als Rotterdam, is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden. Een perfecte evenementenlocatie is niet alleen een locatie die voldoet aan al jullie wensen en behoeften, maar ook perfect aansluit bij de gewenste ambiance.

Naar schatting zijn er ruim 4000 evenementenlocaties in Nederland, waarvan ruim 15o locaties alleen al in de stad Rotterdam. Dit varieert van een industriële evenementenlocatie tot een congreslocatie voor het organiseren van congressen.

Ligging

Voordat je op zoek gaat naar locaties is moet je bepalen binnen welk gebied het evenement plaats moet vinden. Op diverse locatie sites kan je locaties zoeken op basis van hun ligging. Zo kom je gemakkelijk achter het aanbod evenementenlocaties in bijvoorbeeld Rotterdam.

Sfeer & Uitstraling

Zorg dat de evenementenlocatie aansluit bij datgeen wat je wilt overbrengen naar de gasten van het evenement. Ook de ligging kan hierbij van belang zijn. Is het een industriële locatie in de Rotterdamse haven, dan zal het gevoel onderweg naar de locatie anders zijn dan bij een locatie in Rotterdam centrum of een locatie die midden in de natuur ligt.

Bereikbaarheid & Parkeren

Kies je voor die unieke locatie vanwege de unieke ligging dan is het wel belangrijk dat de locatie goed te bereiken is, zowel de auto als het openbaar vervoer? Is er voldoende parkeergelegenheid voor de gasten? Is dit gratis parkeergelegenheid of betaald?

Als de gasten per bus naar de locatie komen houdt er dan rekening mee dat de bus op de locatie kan komen, dus geen lage tunneltjes of doodlopende straatjes waar de bus niet kan keren.

Capaciteit

Bij evenementen voor grotere groepen moet de locatie wel voldoende ruimte bieden voor alle gasten. De locatie moet ook in staat zijn om te voldoen aan al veiligheids-, logistieke- en technische vereisten. Is de indeling van de verschillende zalen gunstig? Zijn er genoeg aparte break-out ruimtes om parallelle sessies te houden? Is er eventueel ruimte beschikbaar voor het organiseren van activiteiten in de buitenlucht of het plaatsen van foodtrucks ?

Faciliteiten

Hoe zit het met de faciliteiten van de locatie zoals toiletten, kleedkamers, klimaatvoorzieningen zoals kachels, airco en ventilatie. Is het stroomnet geschikt voor zwaar verbruik van elektriciteit. Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden?

Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt welke faciliteiten je nodig hebt voor je evenement zodat je een goede afweging kan maken voor de beste evenementenlocatie in Rotterdam.

Budget

Uiteraard is het van groot belang dat de locatie ook voldoet aan de budgettaire vereisten voor het evenement. Stel daarom een budget vast en deel dit budget ook met de locatie of het organisatiebureau voor zakelijke evenementen. Het heeft geen zin om tijd en energie te stoppen in locaties die niet aansluiten bij het beschikbare budget.

Evenement organiseren op een bijzondere evenementenlocatie in Rotterdam

Als u op zoek bent naar een bijzondere locatie in Rotterdam, zijn er een aantal tips die we je graag mee willen geven. Ten eerste is het belangrijk om vroeg te beginnen met het zoeken naar de perfecte locatie. Populaire locaties kunnen maanden van tevoren al volgeboekt zijn. Het is daarom belangrijk om jezelf op tijd te gaan oriënteren want het zou zonder zijn als de mooiste locatie geen beschikbaarheid meer heeft .

Maak een lijst met de belangrijkste vereisten voor de locatie zodat je deze lijst kunt vergelijken met de verschillende locaties. Zet plusjes en minnetjes bij ieder locatie zodat je de juiste afweging kunt maken.

Zorg dat je jouw top 3 locaties bezoekt voordat je een definitieve keuze maakt. Als je de locatie bezoekt kan je beter beoordelen of de locatie geschikt is voor de gelegenheid en het evenement wat je wilt organiseren.

Zoek naar recensies van de locaties die je bezoeker. Wat is de ervaring van andere mensen die de locatie hebben bezocht.

Voordat je gaat boeken controleer je ook de voorwaarden van de locatie. Kijk naar de voorwaarden, zoals annuleringsvoorwaarden, betalingsvoorwaarden, etc. Als je een goede overweging hebt gemaakt en de locatie wilt boeken is het van belang dat je een contract met de locatie tekent waarin je alle afspraken vastlegt.

Bekijk ook onze bijzondere vergaderlocatie in Rotterdam!