Teambuilding activiteit:

Workshop boksen

IDEA Certified Agency
Workshop boksen
IDEA Certified Agency

Prijs: v.a. € 500 p/g | Aantal: 8 – 20 personen | Duur: 40

Workshop boksen

Trek je bokshandschoenen maar aan. In deze workshop zetten we boksen in als metafoor voor effectieve communicatie, samenwerking, conflicthantering en leiderschap. Boksen gaat namelijk niet alleen over beweging, kracht en je tegenstander raken.
v.a. € 500 p/g

Teambuilding activiteit "Workshop boksen"

Een workshop boksen als teambuilding activiteit

Trek je bokshandschoenen maar aan. In deze workshop zetten we boksen in als metafoor voor effectieve communicatie, samenwerking, conflicthantering en leiderschap. Boksen gaat namelijk niet alleen over beweging, kracht en je tegenstander raken. Tijdens deze unieke boksworkshop voor bedrijven gaan we fysiek aan de slag en maken we een koppeling van de boks-sport naar uitdagende situaties in binnen teams.

Boksen is contactsport bij uitstek. Wil jij je collega’s beter leren kennen in een uitdagende setting? Samen boksen geeft energie. Je gaat ervaren hoe het is om contact te maken met jezelf en elkaar. Je gaat samen leren en grenzen verkennen. Wat is ervoor nodig om elkaar uit te dagen? Bokservaring is niet nodig en het is absoluut niet pijnlijk of gevaarlijk.

Naast dat we natuurlijk ook gewoon plezier maken gaan we met behulp van fysieke oefeningen en werkvormen aan de slag met thema’s als persoonlijke groei, leiderschap, feedback, grenzen aangeven, confrontatie, verbinding, interactie, weerbaarheid, houding, stress, mindset, overzicht houden en teamdynamiek. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren instructeur.

We starten de workshop met een stukje theorie en praktische informatie. Daarna trekken we de bokshandschoenen aan gaat de trainer met jullie aan de slag. En nee, deze workshop is geen legale reden om je collega’s tegen de vlakte te slaan. Je gaat je collega’s tijdens deze workshop wel op een andere manier leren kennen.

In de praktijk: professionals met passie voor boksen. Nederlandse boksbond

Leiderschap

De combi van fysiek bezig zijn en bewust worden over zaken als balans en impact maken deze workshop een hele mooie manier om nieuwe inzichten te krijgen in leiderschap en te reflecteren op je eigen kracht. Een boksclinic nodigt uit tot bewustwording en verandering in eigen gedrag en mindset.

Feedback geven en ontvangen

Van een grondige warming-up tot gedetailleerde uitleg van bokstechnieken en praktische oefeningen, we staan garant voor een inspirerende en veilige leerervaring. Daarnaast moedigen we een cultuur van onderlinge coaching en feedback aan, waarbij deelnemers elkaar stimuleren om hun grenzen te verleggen en te groeien als individuen en als team.

Communicatie en samenwerken

Boksen, een sport die bekend staat om zijn fysieke uitdagingen en mentale kracht, is steeds populairder geworden als een uitdagende vorm van teambuilding. Een workshop boksen is niet alleen een leuke en uitdagende ervaring, maar ook een kans voor teamleden om hun communicatie en samenwerking te verbeteren.

Persoonlijke ontwikkeling

Maar ook kwetsbaarheid tonen en contact met de tegenpartij maken. Tijdens deze workshop focussen we ons op de basishoudingen van boksen, denk aan positie, ademhaling, sta je stevig en hoe presteer je onder druk. Een hele leuke training om met collega’s te doen, specifiek toegesneden op bedrijven en teams! Een sportieve manier om jezelf en teamgevoel te ontwikkelen. Spelenderwijs leer je meer over jezelf, ga je patronen herkennen maar zie je voornamelijk ook jouw sterke en zwakke punten (en die van je collega).

Fysieke en mentale uitdagingen

Boksen vereist niet alleen fysieke kracht en uithoudingsvermogen, maar ook mentale scherpte en focus. Tijdens een workshop boksen worden deelnemers uitgedaagd om hun grenzen te verleggen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Door te leren hoe ze stoten moeten ontwijken, combinaties moeten maken en strategisch moeten denken, ontwikkelen deelnemers hun probleemoplossende vaardigheden en leren ze omgaan met stressvolle situaties.

Teamontwikkeling

Boksen is niet alleen een individuele sport; het vereist ook teamwork en samenwerking, vooral bij sparringsessies. Deelnemers leren hoe ze effectief moeten communiceren, elkaar moeten ondersteunen en elkaar moeten motiveren om gezamenlijke doelen te bereiken. Dit versterkt de band tussen teamleden en bevordert een gevoel van saamhorigheid en vertrouwen.

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen

Een van de meest waardevolle aspecten van een workshop boksen is de nadruk op zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Door te leren hoe ze controle moeten houden over hun emoties en gedrag, ontwikkelen deelnemers een groter gevoel van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Dit kan zich vertalen naar andere aspecten van hun leven, zowel professioneel als persoonlijk.

Een veilige omgeving

Hoewel boksen een intense en uitdagende sport is, wordt een workshop boksen altijd geleid in een veilige en ondersteunende omgeving. Professionele trainers zorgen ervoor dat deelnemers de juiste technieken leren en dat hun veiligheid te allen tijde wordt gewaarborgd. Bovendien moedigen ze een sfeer van respect, teamwork en positiviteit aan, waarin deelnemers zich vrij voelen om zichzelf uit te dagen en te groeien.

Perfecte teambuilding activiteit

Een workshop boksen is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven en stress te verminderen, maar ook een krachtige teambuildingactiviteit die de communicatie, samenwerking en zelfvertrouwen van deelnemers kan verbeteren. We werken met vechtsport als middel voor gedragsbeïnvloeding. De workshop boksen is daarom ook perfect inzetbaar tijdens een verandertraject.

Of je nu een bedrijfsevenement, vergadering, heisessie of teamuitje organiseert, of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om je team te versterken, overweeg dan eens om in actie te komen en te ervaren hoe boksen kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je team. We zetten je stil door te bewegen en geven je handvatten die je dagelijks kunt inzetten. De methodiek die wij hebben ontwikkeld in de afgelopen jaren, heeft al veel resultaat opgeleverd.

Workshop boksen

Reserveer nu een workshop boksen met jouw team op een prachtig plekje midden in het groen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

workshop boksen

De geschiedenis van het boksen

Het boksen, een van de oudste en meest gerespecteerde vechtsporten ter wereld, heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. De exacte oorsprong van het boksen is echter vaak moeilijk vast te stellen vanwege het ontbreken van geschreven verslagen uit die vroege periode. Desondanks zijn er aanwijzingen dat boksen al in de oudheid werd beoefend in verschillende culturen over de hele wereld.

Oudheid

In de oude beschavingen van Mesopotamië, Egypte, Griekenland en Rome is bewijs gevonden van gevechtsporten die elementen bevatten die lijken op het moderne boksen. In het oude Griekenland was het boksen een populaire sport tijdens de Olympische Spelen, die teruggaan tot minstens 688 voor Christus. Deze vroege vorm van boksen verschilde echter sterk van de sport die we vandaag kennen, omdat ze geen handschoenen of beschermende uitrusting gebruiken en het gevecht vaak doorging totdat een van de deelnemers niet meer kon vechten.

Middeleeuwen en renaissance

Tijdens de Middeleeuwen en de Renaissanceperiode bleef boksen populair in Europa, maar het werd vooral beoefend als een vorm van entertainment in plaats van als een sport. Boksen werd vaak beoefend door zowel edelen als gewone mensen, en bokswedstrijden werden gehouden op markten, beurzen en festivals. In deze periode werden de regels van het boksen langzaam gestandaardiseerd en werden er pogingen gedaan om de sport te reguleren en veiliger te maken voor deelnemers.

Moderne tijd

Het moderne boksen zoals we dat vandaag kennen, begon vorm te krijgen in de 18e en 19e eeuw, vooral in Engeland. In deze periode werden regels opgesteld die het gebruik van handschoenen, ronden en scheidsrechters omvatten, waardoor de sport veiliger en eerlijker werd. Boksen groeide snel in populariteit in Groot-Brittannië en verspreidde zich vervolgens naar andere delen van Europa en naar de Verenigde Staten.

Professionalisering en populariteit

Tegen het einde van de 19e eeuw was boksen een van de populairste sporten ter wereld geworden, met talloze professionele boksers die bekendheid verwierven en grote menigten trokken naar bokswedstrijden. Beroemde boksers zoals Jack Dempsey, Joe Louis, Muhammad Ali en Mike Tyson werden iconen van de sport en droegen bij aan de groeiende populariteit ervan.

Moderne tijd

Vandaag de dag blijft boksen een van de meest beoefende en bekeken sporten ter wereld, met een grote en gepassioneerde fanbase over de hele wereld. Het wordt beoefend op zowel amateur- als professioneel niveau, en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van andere vechtsporten en disciplines zoals MMA (Mixed Martial Arts). Boksen is niet alleen een sport van fysieke kracht en vaardigheid, maar ook van discipline, doorzettingsvermogen en respect voor de tegenstander.

Outdoor begeleider of co-trainer

Extra diepgang voor je teambuilding activiteit met onze outdoor begeleiders of co-trainers.

We werken samen met verschillende trainers en consultants. Zo kan je een outdoor begeleider of co-trainer inzetten ter ondersteuning van een teambuilding activiteit. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van activiteiten en werkvormen die teams en iedere deelnemer in staat stelt om leerervaringen te personaliseren, te integreren en toe te passen in hun dagelijks werk, wat leidt tot diepgaander begrip en blijvende verandering.

Wij zijn flexibel, sterk in improviseren, het lezen van de groep, de groep het zelf laten ontdekken, maar ook te doen wat ons gevraagd wordt! Wanneer je duidelijk laat weten wat je verwacht van ons aandeel en het doel duidelijk voor ogen hebt, dan durven wij met zekerheid te zeggen dat wij de perfecte match zijn.

v.a. € 995,-

Bouwen aan vertrouwen tijdens één van onze teamtrainingen

Ga voor zekerheid met een IDEA bureau

IDEA vertegenwoordigt zo’n 60 toonaangevende en onafhankelijke livecommunicatie- en eventbureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij sinds 2002 de voorhoede van de Nederlandse eventwereld. 

Het IDEA-keurmerk is gekoppeld aan de volgende vijf garanties.

1. Financieel gezond 

2. Transparant zakendoen 

3. Gepassioneerd vakmanschap 

4. Altijd goed verzekerd 

5. Deskundigheid in wet- & regelgeving 

Evenman Bedrijfsevents verzorgd in samenwerking met Outdoor Forest alle bedrijfsuitjes bij Buitenplaats Vlaardingen. Evenman is lid van IDEA. Zo weet jij zeker dat het beste krijgt wat de markt te bieden heeft. Een op de zes Nederlandse top 500-bedrijven werkt uitsluitend met IDEA-bureaus.

Daarom Buitenplaats Vlaardingen!

Centraal tussen Rotterdam, Den Haag en Delft vind je deze bijzonder veelzijdige locatie voor jou bedrijfsuitje, teamuitje of personeelsuitje!

N

Van 20 tot 1500 personen

N

Ruim 3,5ha evenemententerrein

N

Eigen bos met outdoor activiteiten

N

Unieke ligging in een natuurgebied

N

Prachtige binnen- & buitenruimtes

N

Goed bereikbaar per auto en OV

Golfclinic bal volgen
activiteiten terrein Buitenplaats Vlaardingen
bedrijfsuitje quad rijden Vlaardingen
Bedrijfsuitjes - outdoor terrein - Buitenplaats Vlaardingen
Bedrijfsuitje workshop boogschieten
Bedrijfsuitje expeditie robinson - katapult schieten